Deelnemers aan het woord

Wie kan er beter vertellen wat Grijp je Ambities oplevert dan de deelnemers die jou voorgingen? Dit is wat zij ervan vonden:

Rob van Berkel:

"De workshop Droom heeft mij aan het denken gezet. Aan de hand van de juiste vragen is een proces van bewustwording in gang gezet. Dat leverde mij nieuwe inzichten op en hielp me om concreet te zijn bij het uitstippelen van mijn persoonlijk plan om mijn droom te realiseren. En wat ik vooral prettig vond, is het delen met de groep."

Marieke Eikemans

"De workshop Grijp je Ambities heeft me persoonlijk inzicht gegeven: wie ben ik, wat wil ik en wat is mijn passie? Het belangrijkste wat ik heb geleerd; Volg je hart, heb vertrouwen en luister naar jezelf! Grijp je Ambities is een échte aanrader, voor iedereen!"

Pim van der Hoeven:

"Mijn compagnon was enthousiast over de workshop, dus leek het me leuk om ook een keer mee te doen. Ik kwam zonder specifieke verwachtingen en was vooral blij verrast door de uitwisseling met de andere deelnemers en de manier waarop Marc ons begeleidde. Inspirerend, om te horen hoe anderen in hun carrière staan en welke stappen ze willen nemen op weg naar hun droom. Dat heeft me nieuwe inzichten en -energie gebracht. Top!"

Judith Swinkels

"Het fijne van de leergang is ook dat het aanzet tot daadkracht. Marc helpt je om je inzichten te vertalen naar de praktijk, zowel voor jou als persoon als in relatie tot je werk. Je gaat dus ook écht meteen met het geleerde aan de slag, al tijdens de leergang." Lees meer…

Dianne van Erp:

"Ik vind het belangrijk om te blijven investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Deelname aan de workshop heeft me mooie inzichten gegeven. Ik heb nu heel goed in beeld wat ik belangrijk vind en waar ik gelukkig van word. Dat alleen al is zo'n verademing! Dat helpt mij om sneller beslissingen te nemen, keuzes waarmee ik dichter bij mezelf blijf.”

Janny Brusselers:

"Ik ga zelf graag vooruit en investeer daarom regelmatig in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat is de reden dat ik me inschreef voor de leergang 'Hoofd, Hart, Handen. De leergang is lekker compact en een goede combinatie van theorie, interactie en actie. Ik heb echt stappen kunnen zetten, meteen al tijdens de leergang. Door de theorie word je je namelijk beter bewust van bepaald gedrag en wat voor effect dat heeft. En ook dat je gedrag soms heel anders overkomt dan jij zelf denkt. Daar kan ik nu dus beter op anticiperen, vooral ook omdat ik nu weet hoe ik kan bijsturen, wat mijn andere opties zijn in bepaalde situaties. Dat voelt prettig en geeft rust." (klik hier om het hele verhaal te lezen)

Cathelijne Verniers:

"De programmabeschrijving Droom-Hoofd-Hart-Handen sprak me meteen aan. Het leek me interessant om volgens die indeling eens echt met mezelf aan de slag te gaan. In de eerste workshop Droom stond de vraag centraal: hoe zie je jezelf over vijf jaar? Dat vond ik een lastige, want ik heb eigenlijk niet echt een concreet doel. Gelukkig volgde daarop een persoonlijk coachingsgesprek, een soort intakegesprek. Dat heeft me geholpen om mijn persoonlijke leerdoelen verder te concretiseren." (klik hier om het hele verhaal te lezen)

Rick Jilesen:

"Ik had er niet echt een bepaalde verwachting van de workshop, dus was echt positief verrast. Dat kwam wat mij betreft vooral door de aanpak van Kim: hoe ze de theorie uitlegde en ons aan het denken zette. Super! Vooral het groepsproces vond ik leuk om mee te maken: bijzonder inspirerend om zo met anderen van gedachten te wisselen over zulke wezenlijke dingen. Het heeft mee eens te meer bevestigd hoe belangrijk het is om ambitieus te blijven en om je te blijven ontwikkelen! Ik wil nu dan ook doorpakken, dus heb me ingeschreven voor de Verdieping."

Sanne Burgmans:

"De workshop heeft me nóg meer getriggerd om te gaan voor mijn droom. Je leeft immers maar één keer! Dan moet je het die ene keer wel precies doen zoals je zélf wil. De workshop helpt je om te bepalen wat dat dan is wat je wilt en om de richting uit te stippelen waarmee je dat ook kunt gaan bereiken. Het heeft mij in elk geval weer een nieuwe stoot energie gegeven!"

Bjorn van de Langenberg:

"De workshop was voor mij een bevestiging van mijn keuze om een eigen bedrijf te starten voor sportevenementen. Een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Ik weet goed wat ik wil en kan nu gericht aan de slag met knelpunten. Dat begon al daags na de workshop, omdat je getriggerd wordt om meteen actie te ondernemen!"

Charlotte Becker:

"De workshop maakt je bewust van waar je mee bezig bent en zet aan tot actie. Heb je een droom? Dan is dit een ideale manier om doelen en acties te bepalen die je dichterbij bij die droom brengen. Weet je nog niet wat precies je droom is? Dan is dit de bewustwording die je nodig hebt om je dromen toe te laten en hier tijd voor te gaan nemen. Een echte aanrader!"

Carolijn van der Hoeven:

"Voor mij is Grijp je Ambities het begin geweest van een nieuwe stap. Dat begon met een inspirerend gesprek over onze talenten met mijn ‘maatje’, je sparringpartner gedurende de workshop. Daarna formuleerden we antwoorden op vragen als: Doe ik eigenlijk wel genoeg met mijn talent? Wat helpt me om mijn doel te bereiken? In de weken erna ben ik stap voor stap concreet met mijn talent aan de slag gegaan. Mijn droom om freelance tekstschrijver te worden, komt steeds dichterbij. Kernbegrippen in deze workshop? Bewustwording en handvatten!"

Jasper Delisse:

"Het maakt niet uit wat je persoonlijke doel is, Grijp je Ambities is hartstikke leuk om te doen. En effectief! Het enthousiasme van Marc werkt aanstekelijk en ook de groepssamenwerking stimuleert. Ik ging aan de slag met mijn droom om ooit een eigen merk op de markt te brengen. Het mooie is dat de workshop je verder doet kijken dan alleen naar de harde feiten. Je verkent ook de zachte kant en het grotere perspectief. Dat werkte bij mij bevestigend en ik kreeg steeds meer het gevoel: gewoon 'doen'! Kennelijk had ik dat nodig om ook echt in beweging te komen. Met resultaat, want in de workshop stel je meteen vast welke stappen je moet gaan zetten om je doel te verwezenlijken. Sterker nog: ik ben er de volgende dag meteen concreet mee aan de slag gegaan!"

Marjan Spanjers:

"Mijn ambitie was een functie met meer perspectief. De workshop was als het ware het startschot van een soort bewustwordingsproces. De poster die we maakten, was na afloop een mooie reminder en gaf me uiteindelijk het finale zetje in de rug. En met succes: ik heb een nieuwe baan!"

Fransje School:

"Ook al bracht ik van tevoren niet één specifieke droom mee, toch gaf de workshop me een nieuwe kijk op mijn toekomst. Plotseling kreeg ik een bijzonder inzicht, noem het een openbaring: hé, zo had ik er nog nooit over nagedacht! Met dit verrassende inzicht op zak ga ik enthousiast aan de slag."

Joost Vlemminx:

"Ik was al op weg met de ontwikkeling van mijn droom, maar tijdens de workshop heb ik toch weer nieuwe kansen ontdekt. Vooral de koppeling aan precies de juiste persoon als maatje stimuleerde om vrij te denken en dóór te pakken! Zeer zeker de moeite waard dus!"

Feyke Rossen:

"De workshop heeft me laten inzien wat ik belangrijk vind in mijn leven, waar ik naar toe wil gaan en waar ik gelukkig van word. Een ambitie hoeft immers niet alleen werk-gerelateerd te zijn! Dat heeft mijn ogen zeker geopend!"

Ingrid Straet:

"Een aanrader om in korte tijd veel diepgang en resultaat te boeken. Ik ga met positieve energie huiswaarts."

Christine Hoegee:

"Bedankt voor een inspirerende workshop! Deze manier van focussen helpt om je ambities ook echt om te zetten in een plan. Meteen de dag na de workshop heb ik al de eerste actie ondernomen!"

Martijn de Groot:

"Inspirerend, bijzonder, boeiend en doeltreffend. Doelen voor het nieuwe jaar gesteld, dromen vormgegeven en vandaag meteen gestart met mijn actiepunten. Ook op zoek naar een weg om je droom te verwezelijken? Wil je vandaag beginnen en niet meer uitstellen tot ooit? Volg deze workshop, zeker de moeite waard en mijn droom komt uit!"

Ingrid Janssen:

"Complimenten: professionele begeleiding en goede vraagstelling. Ik voel me echt uitgedaagd door de eigenzinnige visie van Marc en zijn manier van aanpakken." 

Maarten Hoevenaars:

"De workshop zorgt dat je jezelf in één avond op scherp zet en een plan maakt dat je helpt focussen. En wat nog mooier is: Marc geeft je ook direct de tools en energie om je plan uit te voeren. Grijp je Ambities heeft mij geholpen de stappen op weg naar mijn doel te bepalen en waar te maken."

Robert de Vries:

"Ik ben dan wel een man van de cijfers, maar als ondernemer vind ik het belangrijk om ook naar mijn gevoel te luisteren. Wat wil ik nou écht? Wat voelt goed? Ik ben enkele jaren geleden begonnen met mijn eigen bedrijf en worstelde al een tijdje met de vraag 'hoe nu verder: uitbreiden of niet?' Als je niet oppast, blijft zo'n vraag zeuren. Je verliest je in de waan van de dag: oogkleppen op en maar doorgaan. Zo ben ik al een paar keer van koers veranderd. Dat wil ik niet eeuwig blijven doen. Tijdens de workshop merkte ik dat Marc heel snel weet te focussen. Maar dat hij daarbij ook vooral aandacht blijft besteden aan je gevoel. Dat triggerde mij. Hard werken kan iedereen. De kunst is om daarbij je passie vast te houden, zodat je elke dag met een glimlach naar je werk gaat."

Anne Marie Kamp:

"De workshop heeft meer met me gedaan dan ik had gedacht. Ik geloof inmiddels heilig in de wetmatigheid die je in gang zet als je je dromen uitspreekt. Door visualisering en concretisering, en vooral door het vastleggen van tussenstappen, effen je het pad om je doel ook te kunnen bereiken. De poster van de workshop hangt nu alweer een jaar hier op mijn kantoor. Mijn oog valt er regelmatig op. De foto van dat fotomodel Jan-Willem alleen al is een goede reminder en op moeilijke momenten een goede motivator. Het einddoel dat ik toen formuleerde, geldt namelijk nog steeds, maar is in de tussentijd wel aanzienlijk dichterbij gekomen."

Jan-Willen van Grootel:

"Goed om even stil te staan bij de vraag waar het nou écht over gaat: wat vind ik nu écht belangrijk, waar doe ik het allemaal voor? Dat geeft enorm veel energie."

Nicole Keijzer:

"Het workshopprogramma dwingt je om uit je rigide denkpatroon te stappen. Meteen voor de eerste opdracht al moet je loslaten, fantaseren en associëren. Dat is voor controlfreaks zoals ik geen dagelijkse kost! Maar het is soms nodig om te relativeren en los van de waan van de dag goed na te denken over de manier waarop je je ambitie wilt verwezenlijken. Je doorloopt het programma in tweetallen: je wordt gekoppeld aan iemand die je nog niet kent. Toen ik dat hoorde, vond ik dat best spannend. Maar juist die samenwerking met mijn ‘partner’ bleek heel effectief. Het dwingt je te focussen en direct tot de kern te komen. En omdat je dus snel al veel en soms hele persoonlijke informatie met elkaar deelt, ontstaat er een sfeer van vertrouwelijkheid en durf je je kwetsbaar op te stellen. Door dat loslaten ontstaat er een soort flow die bijna automatisch leidt tot introspectie: wat vind ik nou echt belangrijk? Het vastleggen van de stappen die je nog moet maken om je ambities te verwezenlijken, maakt deze vervolgens concreet. Je weet precies wat je te doen staat om je ambities te verwezenlijken. Dat geeft inzicht en door dat inzicht voelde ik me zekerder. Ik kan het iedereen aanraden de workshop te volgen." 

Lobke Opsteen:

"Zeer inspirerend om eens heel gericht na te denken over mijn drijfveren. Juist het feit dat je dat doet met zo'n groep 'lotgenoten' om je heen, werkt heel stimulerend."

Vivian Timmers:

"Goede sfeer: informeel, maar wel gefocust, gedreven. Geen kwestie van achterover leunen en een beetje meeluisteren; nee, serieus aan de slag en actie!"

Ruud Storcken:

"Door de snelle opeenvolging van stappen ontstond er een sfeertje van 'gas geven'. Dat maakte een soort energie los waardoor je als vanzelf werd aangestoken. Leuk om dat met elkaar te delen."

Herma Hulst:

"Ik werd door een vriendin geattendeerd op de workshop. Die kwam voor mij op een heel goed moment, want ik was enorm aan het dubben over de focus van mijn eigen bedrijf. Maar eerlijk is eerlijk, wat me vooral triggerde was de mogelijkheid om na afloop van de workshop op te treden met een live band. Ik speelde namelijk al langer met de wens iets met zang te gaan doen. Dat optreden gaf me een geweldige kick! Door Grijp je Ambities is er min of meer een knop omgegaan. Alsof een eerste dominosteen een hele reeks gebeurtenissen in gang zette. Inmiddels treed ik regelmatig op als zangeres met een big band en een coverband én ben ik beland in mijn droombaan!"

Joeri van Dam:

"Verrassend om te merken dat mijn maatje en ik zoveel overeenkomsten hadden wat betreft onze ambities en drijfveren. Die herkenning werkte heel aanstekelijk."

Willeke van Oosterhout:

"Het mooiste vond ik de opmerking dat het niet uitmaakt op welk niveau jouw ambitie ligt  - hij telt altijd!"

En na afloop plaatst Willeke de volgende reactie op onze Facebookpagina: "Naar aanleiding van de workshop heb ik mijn eerste ambitie kracht bij gezet. De workshop heeft me geholpen om deze stap te durven zetten. Ik ga voor drie weken vrijwilligerswerk doen in Ghana!!!! Nogmaals bedankt voor de mooie en inspirerende avond."

Annyck Nelissen:

"Complimenten voor Marc. Leuk hoe hij af en toe de stappen in het programma even onderbouwt met theorie, relativeert met humor of illustreert vanuit zijn persoonlijke ervaring."

Paul Gommans:

"Het was een ware ontdekkingsreis. Een topavond!"

Enkele weken na de workshop vertelde Paul:

"Ik ben zelf coach. Ik begeleid met name kinderen met dyslexie, adhd of een autismestoornis. De ambitie die ik voor mezelf formuleerde in de workshop Grijp je Ambities had te maken met mijn eigen hoogsensitiviteit - een eigenschap die ik met veel van mijn cliënten deel. Ik merkte in mijn werk soms dat ik bepaalde gaven heb. Ik wist echter niet precies wat ze betekenen, hoe ik ermee om kan gaan en vooral: hoe ik ze kan benutten in mijn werk. In de workshop heb ik mezelf ten doel gesteld dat verder te gaan ontdekken. Als vanzelf kwam ik in contact met mensen die hun gaven al verder hebben ontwikkeld, die er zelfs hun werk van hebben gemaakt. Dat heeft me meer kennis, bewustzijn en rust gebracht. Inmiddels kan ik benoemen wat aanvankelijk ongrijpbaar leek en ik kan het nu dus ook goed uitleggen aan mijn cliënten. In dat opzicht heeft de workshop dus zeker iets teweeg gebracht. Ik kijk er met plezier op terug: het was een soort vliegende start."

Natasha Dubytska:

"Met name het tempo en de afwisseling maakten het spannend. Leuk om op deze manier weer eens je vizier scherp te stellen. Dit zouden we veel vaker moeten doen."

Evert Bergervoet:

"Ik kende mijn maatje van tevoren niet, maar dat maakt niet uit. Je zit er met dezelfde intentie. Omdat je meteen moet nadenken en uitwisselen over hele persoonlijke vraagstukken ontstaat er als vanzelf een soort sfeer van openheid. Je stimuleert elkaar."